Bli kund

Så här går det till steg för steg

1

Första kontakten

Alla är välkomna att kontakta oss på Akilles! Oavsett om du ansökt om personlig assistans eller funderar på att byta assistansanordnare. Eller så har du eller en anhörig en funktionsvariation och behöver hjälp med att ansöka om personlig assistans. Ofta sker den första kontakten via vårt kontaktformulär. Du kan även skicka ett mejl till info@akillesassistans.se eller ringa oss på telefonnummer: 010-188 40 00.

2

Personligt möte

När du kontaktar oss bestämmer vi tid för ett möte då vi träffas i lugn och ro. Antingen träffas vi hos oss eller i ditt hem. Du berättar för oss om dina behov och önskemål, samt förväntningar på Akilles. Du har förmodligen massor av frågor du vill ha svar på och vi berättar gärna mer om hur vi jobbar på Akilles. Självklart är vårt samtal belagt med tystnadsplikt.

3

Fundera

Efter vårt möte vill du säkert fundera i lugn och ro och diskutera med nära och kära. Under tiden är du välkommen att kontakta oss när som helst om det uppstår fler frågor eller om du vill ringa till någon av våra referenser. Låt det ta den tid du behöver.

4

Du beslutar

När du beslutat dig för att välja Akilles som assistansanordnare, eller att ge oss i uppdrag att för din räkning ansöka om personlig assistans, tar vi hand om allt det praktiska. Från det datum du anser lämpligt tar vi över ansvaret för din personliga assistans. Svårare än så är det inte. Vi är även skyldiga att skicka en kopia av avtalet till Försäkringskassan i samband med valet av oss som anordnare, alternativt ansökan om personlig assistans för din räkning. Alla våra tjänster med ansökningar är naturligtvis kostnadsfria.

5

Hur fungerar det sen?

  • Du får en kundansvarig som tar hand om allt som rör din assistans
  • En löneadministratör som sköter allt kring löner för dina personliga assistenter
  • Sist men inte minst, skulle du behöva juridisk hjälp när det gäller din assistans så får du en jurist som tar hand om allt

Välkommen att höra av dig!